Hogwarts // a bg role play forum

you.

Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Моргана Лафайет
Пет Яну 06, 2012 9:35 am by Моргана Лафайет

» Джефри Дийн
Нед Яну 01, 2012 12:41 pm by Katherinna Zechlos

» Александра Спенсър
Нед Яну 01, 2012 12:39 pm by Katherinna Zechlos

» Елиша Грейв
Нед Яну 01, 2012 12:35 pm by Katherinna Zechlos

» Катерина Зеклос
Нед Яну 01, 2012 12:34 pm by Katherinna Zechlos

» По училищните въпроси...
Нед Яну 01, 2012 11:59 am by Katherinna Zechlos

» Нужната стая
Съб Дек 31, 2011 11:30 am by Katherinna Zechlos

» Съобщения; обяви
Съб Дек 31, 2011 11:25 am by Katherinna Zechlos

» Относно героите
Чет Дек 29, 2011 4:26 pm by Katherinna Zechlos

Affiliates

You are not connected. Please login or register

Durmstrang // история; описание; разяснения

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Katherinna Zechlos

avatar
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
CREDIT: MagicalHogwards


Институтът “Дурмщранг” (Дурмстранг Иститут Магии) е едно от трите главни матьоснически училища в Европа. Първоначално е представено в “ХП и Огненият Бокал” и е познат с известната куидична звезда Виктор Крум, директорът и бивш смъртожаден Игор Каркаров и омразния черен магьосник Гелър Гриндиуолд.Училището е известно с различният маниер на преподаване. Говори се, че черните изкуства се преподават. Дурмщанг се отнася с повече секретност към местоположението си, отколкото останалите две училища в Европа. Иститутът Дурмщанг е елитен пансион с високи стандарти и строго ръководство. Той е и единственото магьосническо училище, за което се знае, че отказва да приема ученици от мъгълски произход.

История

Преди повече от хиляда години, когато драконите се скритали свободни, а човешката раса не е била установена на определено място, старонорвежките магьосници започнали да обучават мъгъли и магьосници като тях как да се отнасят към драконите и останалите магически същества. По това време драконите станали такъв проблем, че магьосниците сметнали за по-правилно всеки да знае как да се държи с тях, за доброто на цялото население. Докато групата от самообучени учители обикаляла из Източната Европа, малки училища започнали да се формират и да обучават магьосническите деца и мъгълите от всички райони. Заради тази миграция, норвежците срещнали и други култури, като славянската, която добавила още знания към тези на норвежките школи. Славяните започнали също да създават свои собствени училища, докато се местили из Европа.

Когато мъгълите станали далеч по-несамостоятелни от магьосниците що се отнася до защита срещу драконите, магьосниците започнали да се изолират. Училищата, които доскоро обучавали и магьосници, и мъгъли, започнали да учат само тези, които били надарени с магия. Предметите станали по-разнообразни и по-съсредоточени върху магическата страна на нещата, отколкото върху нещата, помогнали на хората да оцелеят през тъмните векове. След стотици години, през които училищата били разпръснати на голяма площ, група магьосници решила, че имат нужда от по-постоянен и организиран източник на образование за младите магьосници. Норвежци и славяни решават да създадат първото голямо магическо училище в днешна Русия, Новгород. Наричат училището Дурмщранг.

Основателите на Дурмщранг се събрали и решили как точно трябва да се управлява училището. Те забелязали у своите ученици различни качества и как различните ученици учели различно, поради културата, с която били израстнали. Забелязали също и нарастващото недоволство срещу мъгълите, на които преди се опитвали да помогнат. В много от новопоявилите се градове, където се намирали малките магьоснически училища, мъгълското население започнало да се разпространява по-бързо, отколкото на магьосниците им се искало. Хората започнали да се остановяват и вече не се местели постоянно. Мъгълите от своя страна настоявали магьосниците да решат проблемите им и не желаели да бъдат научени как да ги решават сами.

Не след дълго магьосниците се уморили от исканията на мъгълите и дори решили да изключат мъгълокръвните ученици напълно. Това предизвикало спорове между някои от основателите и някои от тях решили да напуснат, усещайки, че ще е по-безопасно да учат всички ученици. Новгород се бил разрастнал до голям град по това време и магьосниците решили, че е време да напуснат. Норвежките осноматели проектирали и построили първият дурщрангски кораб и докато учениците били далеч, при своите семейства в средата на зимата, те преместили училището на място, което днес е известно като Тихани, Унгария. Градът бил малък в нощта, когато корабът се появил и бързо бил скрит чрез магия.

По това време основателите решили да разделят учениците по домове. Те били достатъчно умни, че да разберат, че учениците ще се чувстват по-добре, заобиколени от деца със същия характер като техния. Нарекли домовете Драконя Кров (Драконов нокът) за норвежците, които били по-добри с драконите и Клук Вампира (Вампирски зъб) за славяните, които имали повече опит с вампирите. Тези същества били избрани и заради факта, че мъгълското население се бояло от тях. Основателите искали да покажат на мъгълите, че след като могат да управляват тези свирепи животни, то магьосниците трябва да се уважават повече.

През годините Дурмщранг променил местоположението си още няколко пъти. Когато популацията на мъгълското население на даденото място се увеличавала и започвала да пречи на магьосническия начин на живот, директора решавал, че е време за промяна на мястото. Всички места имали едно общо нещо – около тях имало вода, тъй като магическият кораб на Дурмщанг се използвал като транспорт.

Учениците в Друмщанг също се променили. Училището с гордост изтъквало, че е събрало толкова много и различни култури заедно, докато мъгълите като че ли постоянно били във война със самите себе си. В действителност много от градовете-пристанища днес преди са били дом на малките училища, довели до основаването на Дурмщанг. Един от директорите, Дарага Магяр, решил, че традициите на различните страни трябва да се празнуват заедно, за да могат учениците да се чувстват по-комфортно и същевременно да са стимулирани да учат. Тази традиция продължава и до днес.

Много години след това училището преминало през драстична промяна. В гората около Калининград, Русия, където се намирало училището по това време, избухнал пожар. Директор Волчок Дегтиарев взел строги мерки и забранил употребана на огън за немагически цели. Той разбрал, че учениците имали прекалено много време, през което могат да правят каквото си искат – като например да подпалват пожари. Той патентовал точковата система, за да увеличи ученическата дисциплина и да мотивира учениците да се държат добре. Това породило певече конкуренция между учениците, което Дегтиарев виждал като нещо добро. Въпреки това различни защитни заклинания пречели на ученици от един дом да влизат в общата стая на другия дом или в чуждите спални. Появили се и провили се, като например Гелърд Гриндиуолд, който бил изключен от училище на възраст от 16 години.
Антон Князиев, директор на училището от 1994г отменя забраната за палене на огън и така в Дурмщанг става далеч по-топло. Князиев решава да премести училището от Калининград на малък остров, известен като Новая Земля. Това станало заради Министерството на магията, което започнало да се меси в работите на Дурмщанг. Официалните власти обикаляли училището, налагали нови правила, забранявали предмети и уволнявали неподходящите според тях професори. Князиев бил принуден да пази плановете си за преместване на училището в тайна, докато Министерството на магията не открило и се опитало да се намеси дори повече. Въпреки че тайното местоположение на училището сега е в безопастност, от училището са наясно, че е въпрос на време Руското Министерство да открие къде са. Този път обаче те ще са готови.

Прием

Институтът “Дурмщранг” е международноориентирано удобрено от Министерството училище за магия и вълшебство. То се намира на територията на оствов Новая Земля в Русия. Заради това учениците от Дурмщранг обикновено идват от Русия или други славяноезични източноевропейски държави. Скандинавците и германците могат да бъдат приемани понякога, ако учениците отговарят на всички изисквания на училищното ръководство. Институтът Дурмщранг и родителите работят заедно, за да направят от децата си уверени и силни млади хора. Пансионът не цели да измести семейството, а да допълни домашното възпитание. Напредничавото мислене на Дурмщанг и неконсерватилната образователна система е проектирана да извлече максималното от всеки един ученик. Училището учи учениците да работят ефективно, да комуникират увлекателно и да уважават останалите.

Въпреки отвореността на Дурмщанг към другите култури, процедурите по приемането на учениците може да бъдат доста трудни. Като най-малкото магьосническо училище в Европа, Дурмщанг предлага ограничен брой места всяка година, за които винаги има голямо търсене. Дарение за училището често може да бъде решаващ фактор за приемането на даден ученик. Училището е посещавано традиционно от чистокръвни и полукръвни ученици. Мъгълокръвни ученици също могат да бъдат приемани, но техните родители обикновено нямат такова финансово състояние, че да осигурят на децата си място в института. Още по-голямо препятствие от финансовия въпрос е относителната секретност на училището. Информация за института не се намира в магьосническия свят, да не говорим за мъгълския.

Да започнеш в Дурмщанг може да е трудно. Езикът на обучение е Руски и чистотата при говорене и писане е изискване за прием. Други езици не са позволени дори в общите стаи и спалните. Учениците, които не могат да се справят с това, могат да бъдат изправени пред загуба на привилегии и задържане след часовете. След часовете могат да бъдат посетени различни клубове, в които заинтересованите ученици могат да упражнят знанията си в чуждите езици. Тези клубове често са надзиравани от талантливи членове. В допълнение към знаенето на езика, се изисква и основно образование. Учениците, желаещи да постъпят в Дурмщранг, трябва да са запознати с руския правопис, история и математиката. Основно разбиране на фундаменталните магьоснически закони се счита за предимство, въпреки че не се изисква.

Много от училищните правила са подобни на тези в Хогуортс, с изключение на свободата, дадена на учениците от учителите, що се отнася до образованието и дисциплината им. Професорите от Дурмщанг имат позволението да правят каквото те смятат за добре за да поддържат високите стандарти на училището, стига да не убият нарочно някой ученик или не го осакатят предумишлено.


Етажи:

Подземия; Приземен етаж; Втори етаж; Трети етаж; Четвърти етаж

Подземията на Дурмщанг се състоят от кухня, достъпна както за учениците, така и за персонала, стига първите да знаят за входа, и хранилище, съдържащо най-добрата селекция алкохол, известен както на магьосниците, така и на мъгълите. В края на подземията може да се излезе на пристенище, скрито от очите на мъгълите. Водопадът от тази страна на планината закриля кораба, използван за транспорт на учениците от Дурмщранг.

Ако пристъпиш през входа на приземния етаж, висок девет фута, пред теб ще се открие път към Голямата зала. В най-отдалечения край на Голямата зала лежат стълби-близнаци, които отвеждат към различни части на втория етаж. Под стълбището се простира библиотеката, която започва от подземията и побира колекция от разнообразни четива. Над Голямата зала има купол, който може да бъде видян от всяко ниво на училището. Таванът на купола е омагьосан да показва оркестър, който свири лека, успокояваща мелодия през целия ден.

Извън училището се намират драконовите обори от северозапад и оранжериите от североизток.

На втория етаж се намират класните стаи, кабинетите и спалното крило на учителите. В средата на този етаж има “дупка,”, която открива приземния етаж. Има и друго стълбище, което се разделя на две. Това от ляво извежда на етажа на Клык Вампира, а другото, съответно, на етажа на Драконя Кровь.

На третия етаж се намират общите помещения на Драконя Кров. На етажа точно в ляво се намира общата стая. Тя заема цялата лява страна. Спалнята на царя/царицата е разположена до общата стая, за да може царя/царицата да реагира най-бързо в случай на опасност. От другата страна се намират спалните помещения на учениците. Във всяка спалня има по трима ученика, като всичките са от една и съща година. През повечето време, освен ако не е наредено от ръководителя на дома, разпределението на стаите не се променя през годините. С който и да сте настанени да живеете през първата година, ще запазите това разпределение докато се дипломирате. Спалните помещения на шести и седми курс са малко по-големи, в сравнение с тези на по-малките ученици. Към всяка спалня има и баня с тоалетна.

Етажа на Клык Вампира е подреден горе-долу както този на Драконя Кров. Това е четвъртият етаж на Дурмщранг. След като прекосиш стълбите, общата стая е от дясната страна.

Домове

Drakonya Krov ~ Драконя Кровь
Dragon's Blood ~ Кръвта на дракона
Quiet / Тихи
Loyal / Лоялни
Idealistic / Идеалисти
Reliable / Благонадеждни
Revengeful / Отмъстителни
Physical / Психари
Stubborn / Непреклонни
Unforgiving / Непрощаващи

Цветове: Тъмно зелено и златно.
Драконя Кров е до сега по-тихият от двата дома. Типичният ученик от този дом е покорен, точен и благовъзпитан. Високото чувство за чест винаги е било свързвано с този дом. В този дом се усеща по-силно морала, традициите и посредничеството между поколенията. Учениците от този дом обикновено спазнат правилата буква по буква. Домът е известен със силно изявената лоявност и добрата комуникативност на учениците си. Въпреки че Драконя Кров не се числят към най-популярните ученици, те са много верни след като ги опознаеш. Учениците от този дом имат високи идеали и се опитват да живеят по начин, съответстващ на тяхната представа за правилно и честно. Толерантността им към хората, нарушаващи техният “код” на поведение, е минимална.

Ако има нещо, което учениците от този дом обичат, това е спорта и физическата активност. Да прекараш време навън винаги е за предпочитане, отколкото да стоиш затворен в училищната сграда, без значение колко студено и негостоприемно е отвън. Типичният ученик от Драконя Кров има нужда от много пространство, в която да преследва своите благородни идеали и физически, и метафорични. Той вярва, че силното съзнание може да бъде открито единствено чрез здраво тяло. Спортовете са, разбирасе, идеалният начин да постигнеш подобно нещо, защото освен че са забавни, те са и екипни игри. Един за всички, всички за един.

Въпреки темперамента им и физическата им активност, повечето ученици от Драконя Кров са мили и послушни хора. Не се ядосват бързо. Дори и когато са на предела на търпението си, обикновено са справедливи. Най-типичният недостатък, но понякога и голямо предимство, на този дом е упоритостта. Ако ученик от Драконя Кров е изяснил какво иска, той или тя е непоколебим и няма какво да го разубеди. Той или тя с готовност би се отдал на дадена идея, ако вижда нейния завършек.

Klyk Vampira ~ Клык Вампира
Vampire Fang ~ Вампирски зъбQuick / Бързи
Clever / Умни
Resourceful / Находчиви
Ambitious / Абиционзи
Manipulative / Манипулативни
Distrusting / Недоверчиви
Self-serving / Егоистични (себе-опазващи в превод)
Deceitful / Лъжливи

Учениците от Клык Вампира са известни с интелектуалните си способности и острия си ум. Типичният ученик от този дом би бил внимателен, възприемчив и бързо би се приспособил към всяка ситуация. Той мисли рационално, аналитично и е ориентиран към това, което може да спечели – а с неговите умствени способности, това е много. Учениците от този дом са амбициозни и приемат всяко предизвикателство, хвърляйки се в него с хъс и финес. Тъй като са движени от амбициите си, академичните постижения са много важни за Клык Вампира. За тези ученици е необходимо да изградят своето успешно бъдеще и могат да бъдат доста груби, докато се опитват да постигнат своите цели. Това не е от злонамереност, а по-скоро от определен начин на мислене, защитаващ предимно «аз»-ът. Учениците от този дом често предпочитат своите инетреси, пред тези на останалите. Както и да е, ако вече са приключили със собствените си планове, те нямат нищо против да предложат съвет или помощ на някой, обикновено член на собствения им дом.

Обратно на членовете на Дракона Кров, учениците от Клык Вампира са социални и комуникативни. Много от дях са доста добри в изкуството на ласкателството и манипулациите и лесно могат да накарат останалите да им дадът каквото те искат. Не е необичайно за учениците от този дом да имат много познати, всеки от които да им дължи по една или повече услуги. Въпреки тяхната социалност, учениците от Клык Вампира рядко формират устойчиви познанства. Всичко, което надминава размяната на услуги, за тях трябва да бъде обмисляно внимателно. С изключение на огромният си кръг познати, те всъщност имат много малко приятели. Клык Вампира са предпазливи по природа и това често отблъсква останалите.


Цветове на дома: Снежно синьо и стомамено сиво


Униформи:
Състезание с "чипове"


Състезанието между двата дома в Дурмщранг е доста по-напрегнато от тези в Бобатон и Хогуортс. Състезанието е толкова жестоко, че много пъти в миналото насилието е избивало навън чрез магии и побоища.

Всеки срок на двата дома им се дава задача да достигнат до 100 чипа (за удобство по-нататък ще ги наричаме точки). Може да звучи много лесно, но всъщност изобщо не е. Голяма част от предизвикателството се състои в това, че точки се печелят трудно заради покровителството на учителите към един от твата дома. Обикновено към края на срока само един от домовете е успял да се доближи до така желаните 100 точки.

Има различни начини да се спечелят нови точки - като например да участваш в извънкласни дейности или да помагаш на учителите или на съучениците си. Най-сигурният начин обаче е да се изявяваш добре в часовете.

Ще ви помоля героите ви от Дурмщранг да са мъжки, за да има някакъв баланс с изцяло женските персонажи от Бобатон.Последната промяна е направена от Katherinna Zechlos на Сря Юли 06, 2011 3:17 pm; мнението е било променяно общо 1 път


_________________Дмитрий Беликов - Durmstrang // Véronique Moreau - Beauxbatons
Вижте профила на потребителя http://hogwartsbgrp.bulgarianforum.net

Katherinna Zechlos

avatar
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
Часове в "Дурмщранг"


Алхимия; Тъмна флора и фауна; Драконоездене; Илюзионна магия; Некромантика; Разрушаване на проклятия; Проклятия; Защита и дуелиране; Морски магии; "Оцеляване"*; Дуелиране с мечове и магически оръжия.

* специален клас, който да обучи учениците какво да правят сред природата или когато им се наложи да оцеляват сами.

Програма:


С Ъ Б У Ж Д А Н Е: 6. 00; учениците се събуждат от камбана, която виси в Голямата зала, омагьосана така, че шумът й да се чува навсякъде.

З А К У С К А: 6. 30 - 7. 30

П Ъ Р В И Ч А С:
7. 30 - 8. 30

В Т О Р И Ч А С:
8.45 - 9.45

П О Ч И В К А:
9.45 - 10.15

Т Р Е Т И Ч А С:
10. 15 - 11. 15

Ч Е Т В Ъ Р Т И Ч А С:
11. 30 - 12.30

О Б Я Д:
12.30 - 13. 15

П Е Т И Ч А С:
13. 30 - 14. 30

Ш Е С Т И Ч А С:
14. 45 - 15. 45

В Е Ч Е Р Я:
18.00 - 19. 00

В Е Ч Е Р Е Н Ч А С:
20. 00


_________________Дмитрий Беликов - Durmstrang // Véronique Moreau - Beauxbatons
Вижте профила на потребителя http://hogwartsbgrp.bulgarianforum.net

Katherinna Zechlos

avatar
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
Цар / Царица

Елитен орден в Дурмщранг. Всяка година се избира нов цар на всеки дом. "Царете" обикновено са най-надарените ученици. Те освен с магически потенциал се отличават и с физическа сила. Царете имат и други практически умения, които включват владеенето на различни магически езици, опит при контакта с магическите създания (най-вече драконите) и голям опит в Черните изкуства.
Изборът на цар и царица на дома зависи от директора на училището. Обичайно за Дурмщранг, никой не оспорва изборът му.

Цар на Драконов Кров: Дмитрий Беликов (Katherinna Zechlos)
Цар на Клык Вампира: -


_________________Дмитрий Беликов - Durmstrang // Véronique Moreau - Beauxbatons
Вижте профила на потребителя http://hogwartsbgrp.bulgarianforum.net

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите