Hogwarts // a bg role play forum

you.

Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Моргана Лафайет
Пет Яну 06, 2012 9:35 am by Моргана Лафайет

» Джефри Дийн
Нед Яну 01, 2012 12:41 pm by Katherinna Zechlos

» Александра Спенсър
Нед Яну 01, 2012 12:39 pm by Katherinna Zechlos

» Елиша Грейв
Нед Яну 01, 2012 12:35 pm by Katherinna Zechlos

» Катерина Зеклос
Нед Яну 01, 2012 12:34 pm by Katherinna Zechlos

» По училищните въпроси...
Нед Яну 01, 2012 11:59 am by Katherinna Zechlos

» Нужната стая
Съб Дек 31, 2011 11:30 am by Katherinna Zechlos

» Съобщения; обяви
Съб Дек 31, 2011 11:25 am by Katherinna Zechlos

» Относно героите
Чет Дек 29, 2011 4:26 pm by Katherinna Zechlos

Affiliates

You are not connected. Please login or register

Beauxbatons

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Beauxbatons on Пон Юли 04, 2011 8:18 am

Katherinna Zechlos

avatar
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..

Академия Бобатон (на френски: Académie de Magie Beauxbâtons) е едно от трите най-известни и реновирани магьоснически училища в Европа. То е и единственото, в което се приемат само момичета.


Бобатон е едно от най-старите и най-добрите училища за магия на света. Ученичките от Бобатон обикновено са французойки, но не е нечуван прием и на шмейцарки и белгийки. Училището е второто по-големина в Европа, точно след Хогуортс, и в момента се управлява от небезизвестната Мадам Олипния Максим.

Атмосферата в Бобатон е доста по-“светла” и образованието е концентрирано върху културата. Ученичките учат музика, приложно изкуство и творческо писане. Също така те са обучавани как да се справят със ситуациите дипломатично, вместо веднага да прилагат магии и заклинания. Бобатон подкрепя и укоражава всички форми на обучение и уроците тук са по-малко фокусирани върху магическата пръчка. Официално, ученичките от Бобатон са доста приветливи, въпреки че учениците от други училища биха ги определили като сноби.

Въпреки че учеинчките могат да идват от различни страни, официалният език в Бобатон е френския. Говори се и в, и извън класните стаи. Учителите и персонала на Бобатон са много стриктни, що се отнася до това дали чужденците говорят френски. Счита се за грубо и изключително нахално да общуваш на език, който не е разбираем за всички в училището. Ученичките от Бобатон спазват строго френските традиции и обичаи и всеки, който е бил в Бобатон чувства силна връзка с френската култура след това, независимо от къде е родом. Въпреки това учениците се окуражават да научат повече за чуждите култури, за да допринесат за по-високо ниво на разбиране между съседните държави.

Както и при двете други магьоснически училища, и бобатонките са разделени на различни домове. Това са Papillonlisse, Bellefeuille и Ombrelune, всеки от които има Mousquetaire (мускетар). Точките и наградите се раздават спрямо участието в клас и дали ученичките се занимават с извънкласни дейности – основно с куидич. Домът с най-много точки на края на срока ще получи Купата на Домовете.
Mousquetaires е френският вариант на префектите в Хогуортс. Всяка година по една ученичка от всеки дом бива номинирана от учителите. Тя става "мускетарка". Mousquetaires обикновено са най-надарените ученички. Те са с добри резултати, с висок морал и са обичани от (почти) всички. Mousquetaires следят за поведението и отношенията между ученичките в собствения си, а и ако е наложително - и в чуждите домове.


В ранните години в училището всеки от учениците е бил интервюиран лично от основателите. След интервюто е взимано решение в кой дом да се разпредели ученичката.

Bellefeuille, с любовта и чувствителността си към флората и фауната и любовта си към учението:
"Into my House I shall bring
Students that savour the scent of Spring
Things that grow, one and all
Watching the seasons turn and fall
In knowledge mine will also abound
And all will heed the forest’s sound
Nose in book, hands in earth
Mind and body combine for great worth."

Papillonlisse, импулсивните артисти, с естествената си любов към останалите:
"For those whose heart is with their friends
Who believe that love will always mend
Artists true with hearts so pure
In my house they can be sure
With maturity beyond their years
Their fellows share their inner tears
Kindest souls are taken in
Dedicated, thoughtful, all herein."

И тъмните Ombrelune, чиито съзнания прониквали по-дълбоко от тези на всеки друг:
"Into my house the others I shall keep
Those whose knowledge is different and deep
Purer blood is key, but more can bring
Sharp intellect and utter cunning
The ends justify the means they use
And will not tolerate those who lose
Cold in heart, colder in soul
Into my house the different may go."

След смъртта на основателките трите им пърчки били счупени, за да се създаде нова, четвърта, която да извършва разпределителния ритуал. Тъй като е направена от трите пръчки на основателките, Разпределителната пръчка съдържа тяхното знание в себе си.


Точковата система в Бобатон е много подобна на тази в Хогуортс, с изключение, че ученичките от Бобатон попълват "чаши", а не "пясъчни часовници". Тези "чаши" са разположени извън залата за хранене, пред очите на всички. Ученичките могат да печелят точки не само чрез изяви в клас, а и чрез добро поведение или чрез някакъв талант.


Ученичките от този дом са любителки на природата и са изключително смели и лоялни към хората, които са им скъпи. Bellefeuille са чувствителни към нуждите на хората около тях. Те са усърдни и добри работнички и по характер харесват книгите. Ученичките от този дом вярват, че смисълът на живота да е да помагаш на хората около себе си. Те чувстват като цяло силна връзка с природата и са мили към животните около себе си. Bellefeuille често бързо усещат мислите и емоциите на хората около себе си. Те намират физическата активност по-забавна от психическата, но книгите също могат да им доставят удоволствие. Знаят добре как да се справят с различни неща.
Ученичките от този дом вярват във фразата "Целта оправдава средствата". Те могат да бъдат манипулативни и подвеждащи. Те са пресметливи и спокойни ученички, които лесно правят логични заключения и преценяват добре ситуациите. Ombrelune са по-добри в предмети, които изискват повече интуитивно действие, като отвари или литература, въпреки че биха учили който и да е предмет, стига да им донесе ползи в бъдеще. Те са студени и рядко показват емоциите си, освен ако не виждат полза да го правя.Ombrelune е най-амбициозния от трите дома в Бобатон.
Ученичките, разпределени в този дом, са естествено надарени в сферата на изкуствата. Те са замислени, мили и любезни към хората около себе си. Настроенията им се менят често - на моменти са весели, друг път - тъжни. Papillonlisse притежават и физическа, и умствена красота, като талантите им обикновено са ненадминати. Освен естествената им интелигентност, усетът им към изкуство ги прави приятни събеседници. Въпреки че характерът на Papillonlisse не е строго определен, повечето хора ги смятат за надежни и лоялни.


Последната промяна е направена от Katherinna Zechlos на Сря Юли 06, 2011 2:49 pm; мнението е било променяно общо 4 пъти


_________________Дмитрий Беликов - Durmstrang // Véronique Moreau - Beauxbatons
Вижте профила на потребителя http://hogwartsbgrp.bulgarianforum.net

2 Re: Beauxbatons on Сря Юли 06, 2011 1:54 pm

Katherinna Zechlos

avatar
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..

Както в повечето училища във Франция, ученичките не учат в сряда, а в събота сутринта. Часовете започват в осем и завършват по обяд с едно петнайсетминутно прекъсване. След обяд, часовете започват отново в два и продължават до пет, отново само с едно петнайсетминутно прекъсване.

Часовете в Бобатон:
Études Médicales ~ Медицински науки; L'Arts Créatifs et la Littérature ~ Креативни изкуства и литература; Métaphysique ~ Метафизика; La Musique ~ Музика; Tirer les Ficelles du Cerveau ~ Хипноза; Mysticisme ~ Мистицизъм; Occupant de la Faune Magique ~ Грижа за магическите създания; Soi-défense et la Diplomatie ~ Защита срещу Черните изкуства; Métamorphose ~ Трансфигурация; Enchantement ~ Вълшебства; L'Art des Potions Cordiale ~ Отвари; Sensibilité aux Plantes ~ Билкология; Littérature des Sorciers ~ Магьосническа литература; Le Déguisement et les Moldus ~ Мъгълознание; Apprendre à Voler ~ Летене
[Празника на тиквата];; Хелоуин. Ученичките се маскират (с повече финес от американците или англичаните) и присъстват на специално организиран бал, на който основната съставка на храната е тиква.

[Коледен бал];; Традиционен коледен бал. Цялата Голяма зала е украсена в коледен стил, а учители и ученици изпълняват заедно коледни песни. Всички маси са отдръпнатистрани, за да направят място на дансинга. На коледния бал почти не се яде.

[Свети Валентин];; Празник на влюбените по цял свят, който е на особена почит в Бобатон.

[Първи май];; Празнува се за да ознаменува завръщането на пролетта и основаването на училището. По време на празненството не се провеждат учебни занятия.


!!ФРЕНСКИ ИМЕНА за героите ви
Abella, Adélaïde, Adèle, Addie, Adrienne, Agathe, Agnès, Aimée, Alexandrie, Alice, Amélie, Anaïs, Anastasie, Andrée, Anne, Anouk, Antoinette, Arnaude, Astrid, Audrey, Aurélie, Aurore, Bernadette, Berniss, Brigitte, Camille, Capucine, Caroline, Catherine, Cécile, Céline, Célina, Chantal, Charlotte, Christelle, Christiane, Christine, Claire, Claude, Claudine, Clémence, Colette, Constance, Corinne, Danielle, Denise, Diane, Dominique, Dorothée, Édith, Éléonore, Élisabeth, Élise, Élodie, Émilie, Emmanuelle, Estee, Florence, Françoise, Frédérique, Gabrielle, Geneviève, Hélène, Henriette, Hortense, Inès, Isabelle, Jacqueline, Jeanne, Jeannine, Joséphine, Josette, Juliette, Laetitia, Laure, Laurence, Lorraine, Louise, Luce, Lucie, Lydie, Madeleine, Manon, Marcelle, Margaux, Marguerite, Marianne, Marie, Marine, Marthe, Martine, Maryse, Mathilde, Michèle, Monique, Nathalie, Nicole, Noémi , Océane, Odette, Olivie, Patricia, Paulette, Pauline, Pénélope, Philippine, Renée, Sabine, Simone, Sophie, Stéphanie, Susanne, Sylvie, Thérèse, Valentine, Valérie, Véronique, Victoire, Virginie, Zoé

Фамилии: Allard, Beaudouin, Bédard, Bélanger, Bertrand, Blanc, Bonnet, Bontecou, Bouchard, Boucher, Charbonneau, Charlier, Claes, Cloutier, Côté, D'Aubigne, Delancy, Devereux, De Vos, Dubois, Dumont, Durand, Fortier, Fortin, Fournier, Gagné, Gagnon, Garnier, Girard, Gosselin, Gaudet, Gauthier, Giroux, Hermans, Hébert, Houde, Janssens, Lachapelle, Lambert, Langlois, Laurent, Leclerc, Leduc, Lefebvre, Lejeune, Leroy, Lévesque, Maes, Mantha, Martel, Martin, Mathieu, Ménard, Michel, Montague, Moreau, Morin, Ouellet, Paquet, Peeters, Pelletier, Pépin, Perrault, Petit, Pomeroy, Proulx, Renaud, Robert, Rousseau, Roux, Simon, St Jean, Tessier, Thibault, Tremblay, Trudeau, ValléeПоследната промяна е направена от Katherinna Zechlos на Сря Юли 06, 2011 2:49 pm; мнението е било променяно общо 1 път


_________________Дмитрий Беликов - Durmstrang // Véronique Moreau - Beauxbatons
Вижте профила на потребителя http://hogwartsbgrp.bulgarianforum.net

3 Re: Beauxbatons on Сря Юли 06, 2011 2:32 pm

Katherinna Zechlos

avatar
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
Униформи:


_________________Дмитрий Беликов - Durmstrang // Véronique Moreau - Beauxbatons
Вижте профила на потребителя http://hogwartsbgrp.bulgarianforum.net

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите