Hogwarts // a bg role play forum

you.

Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» Моргана Лафайет
Пет Яну 06, 2012 9:35 am by Моргана Лафайет

» Джефри Дийн
Нед Яну 01, 2012 12:41 pm by Katherinna Zechlos

» Александра Спенсър
Нед Яну 01, 2012 12:39 pm by Katherinna Zechlos

» Елиша Грейв
Нед Яну 01, 2012 12:35 pm by Katherinna Zechlos

» Катерина Зеклос
Нед Яну 01, 2012 12:34 pm by Katherinna Zechlos

» По училищните въпроси...
Нед Яну 01, 2012 11:59 am by Katherinna Zechlos

» Нужната стая
Съб Дек 31, 2011 11:30 am by Katherinna Zechlos

» Съобщения; обяви
Съб Дек 31, 2011 11:25 am by Katherinna Zechlos

» Относно героите
Чет Дек 29, 2011 4:26 pm by Katherinna Zechlos

Affiliates

You are not connected. Please login or register

Разяснения

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Разяснения on Чет Май 19, 2011 7:50 am

Katherinna Zechlos

avatar
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
Относно домовете
Домът ви може да се намира буквално където поиската. Може да е апартамент, къща, имение, но задължително в ззаглавието или подзаглавието трябва да посочите къде се намира. Ако героят ви се намира в един град, логично не може да посещава герои в друг град, ако не напише, че заминава. по същата логика не може да ги срещне на улицата случайно.
Не се престаравайте с описанието и / или снимките на домът си. Катерина живее в имение, защото е от изключително богато семеаство. което ми напомня, че ако видя много богаташи герои, ще се наложи да ги проредя.

Относно общите стаи
Първо, трябва да се съобразявате с нарежданията на училището по отношение на вечерния час, освен ако не е договорено предварително в темата със сюжета. Второ, запомнете, че момичешките спални помещения са недостъпни за момчетата. не препоръчвам и на момичетата да посещават спалните на момчетата, тъй като това по принцип е забранено. Трето, можете да четете само в стаята на дома ви. Това е положението. Ако стане нужда, ще измислим как да стане. Четвърто, обсъжданията, проведени в общата стая, не трябва да бъдат изнасяни извън нея.
И, пето, всяка обща стая трябва да съдържа темите:
~ Табло със съобщения (СЪОБЩЕНИЕ)
~ Куидичен отбор и стратерия (Важна тема)
~ Дискусии (Важна тема)
~ Спални помещения на момичетата (РП тема)
~ Спални помещения на момчетата (РП тема)
~ Обща стая (РП тема)

Хогсмийд

Посещенията на Хогсмийд са само за ученици над 13години и се провеждат на определени дати. Само тогава можете да пишете в тях. Всякакви бягства по тайните тунели са забранени, освен ако не са съобразени със сюжета на играта.

Диагон-али и Мракон-али
И двете улици са изцяло магьоснически. На учениците от Хогуортс им е забранено да посещават Мракон-али. Като магазини съм направила само Мадам Молкин, Оливандър и Магическа менажерия, закото само за тези магазини намерих "стока" с: Ако искате да посетите някои друг магазин или просто да се разходите, можете да пишете в темата на улицата.
Учениците разполагат с 500 галеона; префектите и отличниците - с 1000; учителите и другите порастнали магьосници - с 2000. Паричните суми се обновяват при започването на всяка учебна година.
Училищната униформа (мантия, официална мантия, вратовръзка), както и магическите пръчки, не се плакат.

Куидич
Всеки дом сформира отбор от 3ма гончии, 2ма биячи, 1 пазач, 1 търсач и 2 резерви. Преди мач трябва да се проведът поне 2 тренировки. За това кой да победи в мача се гласува в отделна тема. Играчи от отбора нямат право да гласуват. Всеки, който даде гласът си, трябва да пише в темата. Оценяват се добрите РП постове.

Дуели

Дуели се провеждат на принципа на куидичните мачове, само че тук гласуването се провежда в същата тема и е анонимно. Не са позволени непростими проклятия и други тъмни магии.

Ученически организации и клубове

ВОДА не съществува, тъй като Ъмбридж не преподава в Хогуортс. Всякакви други клубове са позволени, стига да имат повече от 5ма члена и да имат къде да се събират.

Книгите в библиотеката

Книга може да напише всеки. Тя не може да бъде на тема:
~магьоснически пари & транспорт
~мъгълска наука (учебник по мъгълознание ще пишем само, ако някой изяви желание да го изучава)
~куидич
~музика, филми
В библиотеката можете да пускате и фен преводи.

Преди началото на учебната година:
1. Трябва да се сформират куидичните отбори на домовете; т.е. във всеки дом трябва да има минимум по 7 човека.
2. Трябва всуки да е пуснал примерен пост + пост за пазаруване + собствен дом.
3. Трябва да имаме учителски герои.
4. Трябва да е уточнен сюжета


_________________Дмитрий Беликов - Durmstrang // Véronique Moreau - Beauxbatons
Вижте профила на потребителя http://hogwartsbgrp.bulgarianforum.net

2 Re: Разяснения on Пон Юли 04, 2011 2:24 pm

Katherinna Zechlos

avatar
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..

"Значки"

Ако героят ви е "на възраст", трябва да носи една от тези "значки" в подписа си:

(работи в "Св.Мънго" или е лечител някъде)
(служител на Министерството)
(играч на куидич)
(учител)
(търговец, държи магазин на "Диагон Али")
(смъртожаден; може да се отнася и за учениците)
(член на ордена на феникса; може да се отнася и до учениците)
(тъмен магьосник)
(традиционна значка, която трябва да има всеки възрастен магьосник)Основно: След завършването лечителите трябва да посетят специализирано училище извън "Хогуортс", "Бобатон" или "Дурмщанг". Те трябва да прекарат две години на обучение, което се концентрира на основните магически методи на лечение. След това бъдещия лечител трябва да работи две години като стажант в някоя болница (в повечето случаи в "Св. Мънго"). Едва след тези четири години и след подробен тест, отпуснат от Министерството на Магията, лечителя може да постъпи на работа. Заради въпросните тестове да станеш лечител е много трудна работа и само шепа магьосници съумяват да го постигнат.
Ако сте ученик на "Хогурортс" трябва да сте изучавали: Билкология, Отвари, Трансфигурация, Вълшебство и един предмет по избор на нито Т.Р.И.Т.О.Н. (за предпочитане Древни руни).

Заплащане: 50 галеона месечно

Основно: Става въпрос за английското Министерство на магията, въпреки че всяка страна има такова. Разбира се, ако някой желае особено, може да играе и чужд министър на магията. Основната функция на МнМ е да създава закони и да следи за спазването им. Английското министерство се намира, както изглежда отстрани, в полу-разрушена стара сграда, в близост до затворен театър. Помещава се в самото сърце на Лондон,като изцяло е разположено под земята и е на 10 етажа. До него може да се достигне, като влезеш в стара телефонна кабина и набереш 62442 или M-A-G-I-C. Тогава приветлив женски глас ще ви поздрави. Посетителите трябва да определят причината за посещението си в МнМ и ще получат специални значки, оказващи задачата им.

Първи етаж-Отдел "Мистерии"
Втори етаж-Отдел "Охрана и магически ред"
Трети етаж-Отдел "Магически злопулуки и бедствия"
Четвърти етаж-Отдел "Регулация и контрол на магическите същества"
Пети етаж-Отдел "Международно магическо магическо съдрудничество"
Шести етаж-Отдел "Магическо предвиждане"
Седми етаж-Отдел "Магически игри и спортове"

Заплащане: до 100 галеона месечно

Основно:Магьосническа игра във въздуха. Играе се на игрище с по три голови стълба на всеки край. Всеки от стълбовете завършва с обръч. Играят два отбора с по седем играча, които летят с метли. За игра се използват четери топки. Всяка година се провежда Световна Купа по куидич.

Гончии - трима играчи, които се опитват да вкарат коуфъла в един от трите обръчи на другия отбор (нападатели). На този пост са малко промените които са направени откакто е измислен куидичът. Преди гончията е трябвало да вкарва куофъла в кошница, но през 1884 година е направена промяна и края на головия стълб е станал обръч. Другото съществено правило е направено 1 година след 1884. В полето за отбелязване на точки има право да влиза само гончията с къофъла, друг гончия от същия отбор няма право да е в полето. В случай че са двама и вкарат гол, то гола се отменя.

Пазач - един играч, който пази обръчите (еквивалент на футболния вратар). В началото, когато Куидичът е бил измислен пазача е можел да вкарва голове като гончиите, докато сега няма това право. Тогава функциите му на пазач са били доста по лесни. Сега обаче вече има поле за отбелязване на точки и пазача няма право да го напуска, а трябва да седи в него и да пази трите голови стълба.

Биячи - това са двама играча. Тяхната първа задача е да пазят съотборниците си от блъджърите с помощта на малки бухалки. Те никога не са отбелязвали голове, нито са държали куофъла. Биячите трябва да имат физическа сила да отблъскват блъджърите. По тази причина на този пост, за разлика от другите има тенденция да се поставят мъже магьосници, а не жени. Биячите трябва да имат и отлично чувсто за баланс, защото понякога може да им се наложи да пуснат метлата и с две ръце да ударят блъджъра.

Търсач - обикновенно търсачите са най-леките и бързи летци. Те трябва да имат остър поглед и способността да летят с една ръка или без ръце. Естествено тяхното значение за резлутата на мача е най-голямо, тъй като почти винаги изхода на мача се решава от това кой от двамата търсачи ще хване златния снич. Затова и търсачите много често биват фаулирани от противниковия отбор. Обикновенно те са най-добрите летци на игрището, но и те са играчите, които получават най-лошите наранявания.

Заплащане: до 100 галеона, в зависимост за кой отбор играеш.

Основно: В отделен пост са описани задълженията на професорите. Учителите получават по 20 галеона на урок.

Основно: За да си търговец не е нужно да имаш магазин в Лондон - може, разбира се, да работиш и в Хогсмийд или в други магически селища. Работата в мъгълския свят е рядко срещана като идея, тъй акто се смята за позорна. Търговците могат да наемат служители, които да им помагат с магазина, но трябва да им плащат заплата.

Заплащане: зависи от количеството на продажбите.Смъртожадните са последователи и слуги на Волдемор .Повечето са чистокръвни (изключение е самият Волдемор,както и Сивиръс Снейп). По времето, когато са били в Хогуортс, една голяма част от тях са били част от кръга на Хорас Слъгхорн. Децата на повечето са в дом Слидерин, както са били и те самите. Белязани са с Черния знак. Някои са били изпратени на заточение в затвора Азкабан, други - убити.

Орденът на фениксът е тайна група мьгьосници, които са предани на Дъмбълдор и имат общата цел да унищожът Волдемор и всичките му поддръжници.Орденът е разпуснат, когато Волдемор се опитал да убие Хари, защото се смятало, че Черния Лорд е мъртъв.След завръщането на Черния Лорд,Дъмбълдор мигновено сформира втория орден на феникса.През първата година след завръщането на Волдемор,Орденът се крие и действа тайно.През годините те губят много герои като сред тях са основателя-Дъмбълдор,Джеймс и Лили Потър,Сириус Блек,Ремус Лупин,Нимфадора Тонкс,Сивиръс Снейп(за който се разбира,че през цялото това време все пак е бил верен на Дъмбълдор и Ордена),Аластор Муди и още много герои дали животът си за да помогнат на светът да се отърве от Черния Лорд.

В тази категория влизат всички магьосници, които все още не са взели страна.

Тъмните магьосници може да са завършили каквото и да е било училище (въпреки че повечето са посещавали "Дурмщранг" или са били разпределени в дом Слидерин в "Хогуортс")
[b]Последната промяна е направена от Katherinna Zechlos на Вто Юли 05, 2011 1:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път


_________________Дмитрий Беликов - Durmstrang // Véronique Moreau - Beauxbatons
Вижте профила на потребителя http://hogwartsbgrp.bulgarianforum.net

3 Re: Разяснения on Пон Юли 04, 2011 2:27 pm

Katherinna Zechlos

avatar
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..


М Ъ Г Ъ Л О К Р Ъ В Н И

мъгъл + мъгъл= мъгълокръвен
Наричани още (изключително неприлична дума) мътнороди. Обикновено в едно семейство има само едно мъгълокръвно дете. Единственото известно изключение на това правило са братята Крийви, които учат и двамата в "Хогуортс". Ако детето има безпомощен баба или дядо, но нито един от родителите му не е показал магически способности, то то ще бъде определено като мъгълокръвно. Въпреки това се предполага, че мъгълокръвните обикновено имат по някой безмощен в семейството.

Ч И С Т О К Р Ъ В Н И
чистокръвен + чистокръвен= чистокръвен
възможно е също:
чистокръвен + безмощен= чистокръвен
безмощен + безмощен= безмощен или, в редки случаи - чистокръвен

П О Л У К Р Ъ В Н И / Н Е Ч И С Т О К Р Ъ В Н И
полукръвен + чистокръвен = полукръвен
полукръвен + полукръвен = полукръвен
мъгълокръвен + чистокръвен = полукръвен
мъгълокръвен + полукръвен = полукръвен
мъгълокръвен + мъгълокръвен = полукръвен
мъгъл + чистокръвен = полукръвен
мъгъл + полукръвен = полукръвен
мъгъл + мъгълокръвен = полукръвен

Полукръвните са най-разпространени, защото "в днешни дни повечето деца идват от смесени бракове" (Хагрид). Въпреки това повечето герои, които идват от брак на полукръвен родител с представител на изцяло чистокръвен род обикновено твърдят, че са чистокръвни.

Б Е З М О Щ Н И

чистокръвен + чистокръвен = безмощен
мъгъл + безмощен = мъгъл или в много редки случаи полукръвен

В "Хогуортс" думата "безмощен" се използва за название на дете на двама чистокръвни магьосници, което обаче няма магически заложби. Такива деца са много рядки и ако го измерим в проценти, то безмощните деца вероятно са под 1 процент от всички родени.Последната промяна е направена от Katherinna Zechlos на Пон Юли 11, 2011 10:23 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти


_________________Дмитрий Беликов - Durmstrang // Véronique Moreau - Beauxbatons
Вижте профила на потребителя http://hogwartsbgrp.bulgarianforum.net

4 Re: Разяснения on Пон Юли 04, 2011 2:32 pm

Katherinna Zechlos

avatar
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
В Ъ В Е Д Е Н И Е

С настоящия пост целя да ви разясня идеята с точките, Купата на Домовете и часовете, които трябва да посещавате. Тъй като следваме модела на книгите, няма да е зле да си припомните как изглеждат часовете в Хогуортс.

Всички започваме поне от 3ти курс, което ще рече - 13 години. Префектите, които ще избера, започват от 15. Възрастните герои, разбира се, са по-възрастни.
За да "посещавате" часовете трябва да пускате рп пост в темите на кабинетите в определените дни. Не се изисква много. Учителите дават само "въображаемо" домашно и всъщност оценяват не знанията ви по магии, а това доколко добре пишете ролплей. Така че няма да е зле да се постараете.
Часовете, които задължително посещавате са трансфигурация; защита срещу Черните изкуства; отвари; вълшебство. Останалите са по избор на ученика и можете да се запишете допълнително.


Учителите също пишат рп като учениците. Те са длъжни да предоставят актуални "уроци" и да пишат оценки за добър/лош ролплей.
Професорите имат почти същите права като модераторите на форума - могат да съобщават на администратора за нарушенията. Не могат обаче да трият или променят мнение. В тяхна власт е само отнемането на точки и налагането на наказания на учениците.Последната промяна е направена от Katherinna Zechlos на Вто Юли 05, 2011 12:42 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти


_________________Дмитрий Беликов - Durmstrang // Véronique Moreau - Beauxbatons
Вижте профила на потребителя http://hogwartsbgrp.bulgarianforum.net

5 Re: Разяснения on Пон Юли 04, 2011 3:41 pm

Katherinna Zechlos

avatar
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
im sorry, i cant hear you over the sound of how beautiful i am..
"Значки"

Управление на форума:


Домовете в Бобатон:


Домовете в Дурмщранг:


Героят е:
- дух
- мъгълокръвен
- портрет
- непълнолетен магьосник

Домовете в Хогуортс (незадължителни):


_________________Дмитрий Беликов - Durmstrang // Véronique Moreau - Beauxbatons
Вижте профила на потребителя http://hogwartsbgrp.bulgarianforum.net

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите